DF: Građani BiH zaslužni za deblokadu NATO puta, dobiti ćemo bitku i za Izborni zakon

Radiosarajevo.ba
DF: Građani BiH zaslužni za deblokadu NATO puta, dobiti ćemo bitku i za Izborni zakon
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Demokratska fronta BiH pozdravlja i zvanično dostavljanje Godišnjeg nacionalnog programa u sjedište NATO-a Briselu.

“Čestitamo svim probosanskim političkim snagama koje su se zalagale za okončanje ovog procesa i deblokadu NATO puta Bosne i Hercegovine. Ipak, najveću zaslugu za ovu političku pobjedu nose građani BiH koji nisu nasjeli na manipulacije, i koji su podržali tu borbu. Bosna i Hercegovina je nakon niza godina izdejstvovala veliku pobjedu na vanjskopolitičkom planu, i ona će u budućnosti imati pozitivne efekte”, poručili su iz DF-a.

Dodali su da pred Bosnom i Hercegovinom sada stoji bitka na unutarnjem političkom planu.

Bitka za izmjene Izbornog zakona koje će omogućiti jednakopravnost svih građana i otkloniti mogućnost instaliranja plavih, crvenih i zelenih biračkih kutija kako to žele pojedine političke opcije. U toj borbi ne očekujemo bilo kakvu pomoć onih koji su pozivali na odustajanje od NATO puta BiH. Jedino što očekujemo i u što vjerujemo jeste da će građani BiH prepoznati one političke snage koje ključna politička pitanja po državu stavljaju iznad svakog drugog političkog interesa”, navodi se u saopćenju DF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije