DF: Drago nam je što i naši kritičari počinju slijediti politiku Željka Komšića

Fena
DF: Drago nam je što i naši kritičari počinju slijediti politiku Željka Komšića
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić, Demokratska fronta

Demokratska fronta izrazila je zadovoljstvo reakcijom političkih stranka na poziv o formiranju rezervnog sastava policije u Federaciji BiH.
 
Ističu da su se, nakon što je predsjednik DF-a Željko Komšić jučer u izjavi za Federalnu novinsku agenciju (FENA) kazao da će se zbog odsustva reakcije međunarodne zajednice na naoružavanje RS-a morati odgovoriti recipročnim mjerama, oglasile sve probosanske stranke ali i pojedinci koji su izgleda shvatili da jalove kritike na račun člana Predsjedništva BiH Željka Komšića ne daju rezultata i da se država Bosna i Hercegovina nalazi pred objektivnom opasnošću.
 
Također, Demokratska fronta pozdravala je najavljene aktivnosti Komisije za sigurnost Parlamenta Federacije BiH, odnosno najavu sjednice Parlamenta FBiH na kojoj će institucionalno biti donesena odluka da se Federacija upusti u proceduru formiranja rezervnog sastava federalne policije, a kao odgovor na najave vlasti iz entiteta RS, saopćeno je iz DF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije