DF: Aluminij je prva žrtva HDZ-ove blokade, ista sudbina čeka Eronet i EP HZHB

Radiosarajevo.ba
DF: Aluminij je prva žrtva HDZ-ove blokade, ista sudbina čeka Eronet i EP HZHB
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić, Demokratska fronta

Demokratska fronta smatra da je pod hitno potrebno formirati novu Vladu Federacije BiH jer očito je aktuelna Vlada dokazano nesposobna baviti se krupnim problemom kao što je problem Aluminija Mostar, saopćeno je iz ove stranke.

"Čitav problem Aluminija je problem javnih preduzeća i ministarstava pod HDZ-ovom kontrolom. Aluminij je prva žrtva HDZ-ove blokade federalnih institucija.

Umjesto naricanja i nadanja u čudo potrebno je prvo potpuno odmaknuti HDZ od odlučivanja o Aluminiju i prepustiti novoj Vladi FBiH da primarno riješi problem radnika i njihovih obitelji, te da donese rješenje o budućnosti kompanije", kažu iz DF-a.

"Tražimo očitovanje Vlade Republike Hrvatske koja je vlasnik 12 posto dionica Aluminija.

Na ovu situaciju smo blagovremeno upozoravali i isticali da će uskoro paliti svijeće za Alminij ako ovako nastave. Ukoliko Čovićevi menadžeri nastave voditi javna preduzeća po BiH, do godine će i Eronet i EP HZHB doživjeti istu sudbinu", ističu iz DF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije