Denijal Tulumović novi mandatar Vlade TK

Fena
Denijal Tulumović novi mandatar Vlade TK
Foto: Javna rasprava / Danijel Tulumović

Mandatar za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona najvjerovatnije će biti Denijal Tulumović, federalni zastupnik i načelnik Klinike za nefrologiju i dijalizu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Odluku da mogući budući premijer TK bude Tulumović donijelo je danas Povjerenstvo Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije, a treba da je potvrdi Centrala SDA u Sarajevu.

Ključne pregovore za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona vodio je SDA sa svojih devet zastupnika. Uz njih, skupštinsku većinu u ovom kantonu čine još DF, SBB, dva zastupnika iz SDP-a, jedan iz PDA koji se vratio u SDA, te zastupnici Stranke za BiH.

U SBB-u kažu da vjeruju da će Vlada Tuzlanskog kantona biti formirana do kraja jula. Na pitanje vjeruje li da će nova Vlada Tuzlanskog kantona doprinijeti razvoju kantona, Nedžad Hamzić iz SBB-a za Fenu kaže:

"Mislim da svaka vlada pa i ova ima istinske dobre namjere da se naš kanton razvija. Ali mnogo je faktora koji treba da se poklope, jer moram reći da je i prethodna Vlada imala dosta dobrih poteza i projekata i ostavila nam je dobar put. Nadam se da će nova vlada Tuzlanskog kantona prepoznati nedostatke prethodne vlasti i da će se izboriti da naši građani, koji su zaslužili bolji život, to i ostvare."

Naša stranka koja ima dva mandata u Tuzlanskom kantonu nije pristala na formiranje vlasti sa SDA.

"U tom smislu do današnjeg dana se ništa nije promijenilo. Konkretno, Naša stranka neće podržati procese koje provodi SDA. Vrijeme će pokazati, ali smatramo da formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu na ovakav način nije dugoročno rješenje", rekao je Feni Mirsad Čamdžić, predsjednik Naše stranke Tuzlanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije