Demontaža Republike Srpske je primjena presude Karadziću

Radiosarajevo.ba
Demontaža Republike Srpske je primjena presude Karadziću
FOTO: GS / Nihad Čolpa

Građanski savez Bosne i Hercegovine oglasio se saopćenjem za javnost nakon presude Radovanu Karadžiću za genocid i druge zločine kojom je osuđen na doživotnu robiju.

Saopćenje za javnost prenosimo u cjelosti:

Nakon nacista u Drugom svjetskom ratu Karadžić je nastavio Hitlerovu politiku zla na tlu Europe.

Prije gnusnih zlodjela koje je počinio Al-Baghdadi, svijet je svjedočio genocidu, urbicidu i kulturocidu Radovana Karadžića. Sva zlodjela koja su se u svijetu dešavala nakon devedesetih u Bosni i Hercegovini, samo su preslik zlodjela počinjeni pod vodstvom Radovana Karadžića, dok su teroristi Anders Behring Breivik i Brenton Tarant i javno pokazali da su inspirisani krvnikom Karadžićem.

Kao društvo 21. stoljeća imamo obavezu prema mladim generacijama da im izgradimo sigurnu državu da ne bi prolazili kroz iste patnje kao i prethodne generacije.

Zbog toga, da bi presuda Karadžiću imala smisla potrebno je da njena implementacija krene od njegovog djela – Republike Srpske, na način da se taj dio Bosne i Hnercegovine ne pretvara u logor i mučilište svega onoga što nije na fonu Karadžićeve zločinačke politike.

Bosna i Hercegovina hitno treba zakone koji će sankcionirati svaku vrstu propagiranja Karadžića i njegove ideologije, kao što je to uradila Njemačka i druge razvijene zemlje.

Sve o presudi Radovanu Karadžiću čitajte na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije