Delimustafiću produžen pritvor do februara

S. H.
Delimustafiću produžen pritvor do februara
Foto: Anadolija / Alija Delimustafić
Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevu je produžio pritvor optuženom Aliji Delimustafiću na dva mjeseca.

"Pritvor je produžen za dva mjeseca zbog opasnosti od bjekstva optuženog, opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanja dokaza te od opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Može trajati do 12. februara ili do nove odluke suda", rekla je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Podsjetimo, Alija Delimustafić optužen je da je od 2009. do 2016. godine organizirao kriminalnu grupu koja je, između ostalog, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine uglavnom umrlih osoba na području KS-a.

Dakle, u sudskim postupcima koje je vodila sutkinja Lejla Fazlagić Pašić, nekretnine sa umrlih knjižili su na članove organizacije i rodbinu, a potom su ih sklapanjem ugovora prodavali trećim osobama. 
 
Počinjenjem pomenutih krivičnih djela stekli su protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 10 miliona maraka, navode iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.
 
Istovremeno, nastavlja se istraga protiv drugih osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije