Delegacija EU za RSA o imenovanju Tegeltije: Očekujemo napredak na putu ka članstvu

E. H.
Delegacija EU za RSA o imenovanju Tegeltije: Očekujemo napredak na putu ka članstvu
Foto: Arhiv / Delegacija EU

Odluka Predsjedništva Bosne i Hercegovine da nominuje novog predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Zorana Tegeltiju, je dobrodošla i predstavlja važan korak u procesu formiranja vlasti, kazali su za Radiosarajevo.ba iz Delegacije EU u BiH.

Dodali su da Evropska unija sada očekuje brzo formiranje i potpuno funkcionisanje Vijeća ministara i Parlamentarne skupštine.

„Uspostavljanje novih izvršnih i zakonodavnih vlasti presudno je za napredak zemlje u procesu integracije u Evropsku uniju. Nove vlasti će trebati raditi na ključnim prioritetima navedenim u Mišljenju Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU iz maja 2019. godine“, poručili su.

Prema njihovim riječima, očekuju opipljiv napredak na putu ka EU.

„Očekujemo konkretne korake u ključnim područjima koja su od koristi za građane, kao što su reforma pravosuđa, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, upravljanje migracijama i socio-ekonomske reforme“, pojasnili su za Radiosarajevo.ba iz Delegacije EU u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije