Definitivan kraj: "Nestali" i klima uređaji sa zgrade Vlade FBiH u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Definitivan kraj: "Nestali" i klima uređaji sa zgrade Vlade FBiH u Sarajevu
Klima uređaji, koji su se donedavno nalazili na prostorijama Vlade Federacije BiH u Alipašinoj ulici, nestali su s ove zgrade, što označava da je ova institucija državne vlasti definitivno preselila na novu lokaciju.

Inače, selidba federalne Vlade iz prostorija SDP-a u zgradu Energoinvesta traje već nekoliko sedmica i brojni uredi, među kojima i premijerov, već odavno se nalaze na novoj lokaciji.

Također, na press konferencijama koje je Vlada FBiH održavala povodom blokade saobraćajnih pravaca u BiH koju su organizirali demobilizirani borci bilo je moguće vidjeti da se Vlada FBiH nalazi u novim prostorijama.

Inače, Vlada se od sada nalazi na adresi Hamdije Čemerlića 2, gdje su federalne institucije zvanično smještene od 1. marta ove godine. Podsjećamo, Vlada FBiH privremeno će biti smještena u prostorijama Energoinvesta dok se u potpunosti ne omogući preseljenje u zgradu Javne ustanove Studentski centar u Nedžarićima.

Federalni organi vlasti će od 1. marta 2018. godine do 31. decembra 2018. godine plaćati Energoinvestu zakupninu od 17,55 KM po metru kvadratnom, s uračunatim PDV-om, što za ukupno 2.054 kvadratna metra prostora mjesečno iznosi 36.047,70 KM.

Niko iz Vlade FBiH do sada građanima nije saopćio koliko je koštalo renoviranje i preseljenje u zgradu Energoinvesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije