Davor Dragičević: Dolazi 5. oktobar, Davidove ubice više neće moći hodati ulicom

F. Z.
Davor Dragičević: Dolazi 5. oktobar, Davidove ubice više neće moći hodati ulicom
FOTO: Fena / Davor Dragičević

Posljednjih mjeseci u fokusu javnosti je borba za pravdu i istinu koju vode dva oca - Davor Dragičević i Muriz Memić.

Davor Dragičević od marta mjeseca tekuće godine pokušava saznati ko je kriv za ubistvo njegovog sina - Davida.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv dva policajca - Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka koji su optuženi da su 25. marta u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova u istrazi ubistva bacili sive bokserice Davida Dragičevića.

"Ma ni to me više ne interesuje. Ne može se ići od sredine slučaja. Moraju se podići optužnice protiv svih koji su učestvovali od 17. na 18. marta u otmici živog Davida Dragičevića. Ja montirani proces apsolutno ne želim, niti ja imam vremena kao gospodin Muriz Memić da bih dokazao nešto, pa da krenem ispočetka. Vrlo brzo će doći peti oktobar, a oni neka dobro razmisle o čemu se radi. Ja ne priznajem niti jednu instituciju ove države više. Ni Republike Srpske, a ako ni Bosna i Hercegovina ne uradi nešto po tom pitanju, onda ne priznajem ni tu državu", kaže Davor Dragičević na početku razgovora za Radiosarajevo.ba.

Na pitanje šta možemo očekivati tog petog oktobra, Dragičević je istaknuo da još uvijek ne želi razgovarati o tome.

"Od petog oktobra neće moći hodati ulicom niko od ubica. Ne bih još da govorim o tome, doći će peti oktobar pa ćemo sve vidjeti", ističe Dragičević.

Istaknuo je otac Davida Dragičevića kako ima novog svjedoka koji "je sve vidio te noći".

"Svjedok je važan zbog toga što može potvrditi sve ono što ja tvrdim od prve sekunde nestanka mog sina. Samom ovom optužnicom - optužen je MUP Republike Srpske. Institucija MUP-a Republike Srpske. Ako to narodu nije dosta, nije dosta vlasti i institucijama onda ni meni te institucije nisu bitne", govori Dragičević.

Nedavno je Davor Dragičević tokom predizbornog skupa SNSD-a u Banjoj Luci imao i susret s predsjednikom Republike Srpske - Miloradom Dodikom.

"Vidjeli ste sve i ko je taj čovjek. Ja sam stao mirno i dostojanstveno, tražio istinu i pravdu i ko mi je ubio dijete. Sve ono što je rekao je apsolutno laž. Od prvog sekunda. To je taj dan i potvrdio, baš kao i sa jučerašnjom izjavom da on vjeruje policiji. Ne priznajem više institucije Republike Srpske. Pošto oni neće da priznaju ko je ubio moje dijete i ko stoji iza ubistva, riješit će to Davor Dragičević.

Izbora neće biti, a i ako dođe do izbora, narod koji je uz mene neće priznati niti jedan rezultat tih izbora. Međunarodne organizacije i potpisnice Daytonskog sporazuma neka dobro razmisle i neka vide šta će i kako će dalje. Ovo je država u kojoj život jednostavno nije moguć sa zločincima i ubicama. Ovo traje već 20 i više godina i dosta je", kaže Dragičević.

O slučajevima Davida Dragičevića i Dženana Memića pisao je čak i britanski BBC.

"Nije samo BBC, sve i jedan relevantniji svjetski medij je izvjestio o ovom slučaju. Najmanje je izvijestila zločinačka organizacija Radio-Televizija Republike Srpske i Alternativna televizija koja je njen ogranak. To sve govori o njima i u kakvom strahu i čahuri oni žive. Ove sedmice doći će i Švicarci, njihove državne novine, dolaze i ljudi iz Washingtona, tako da ćemo im reći istinu", ističe Dragičević.

Podsjećamo, David Dragičević iz Banje Luke je nestao u noći sa 17. na 18. marta 2018. godine, nakon što se udaljio od obiteljske kuće. Pronađen je 24. marta u rijeci Crkveni od kada je njegova smrt pokrenula brojne rasprave i proteste. Članovi njegoveobitelji i prijatelji tvrde da je ubijen, a nadležne institucije navode da u njegovoj smrti nema kaznenog djela. Njegov otac Davor Dragičević podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja te je rekao da posjeduje dokaze da se određene stvari montiraju u vezi sa smrću njegovog sina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije