Davor Dragičević o presudi u slučaju Memić: Očekujem, hapšenja do kraja mjeseca

N. Ka.
Davor Dragičević o presudi u slučaju Memić: Očekujem, hapšenja do kraja mjeseca
Foto: Radiosarajevo.ba / Muriz Memić i Davor Dragičević

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičević je u kratkom razgovoru za Radiosarajevo.ba prokomentarisao današnju presudu u slučaju Memić.

"Što je Ifet Feraget rekao i Muriz Memić i ja se ne vodimo emocijama. Naravno da imamo emocije, ali imamo i čvrste dokaze da su i David i Dženan ubijeni. Nije u pitanju jedno lice već više lica.

Sud donio presudu u slučaju Dženan Memić: Seferovići nisu krivi!

Naravno tužilaštvo, kako RS i FBiH, a izgleda i čitave BiH je korumpirano. Oni vrlo dobro znaju ko su ubice i mog i Murizovog djeteta. Mislim da je glavni problem na državnom Tužilaštvu i VSTV-u, to jeste Milanu Tegeltiji, Ružici Jukić i ovim ostalim koji direktno štite ubice i zločince", kazao je Davor i dodao: 

"Drago mi je da Ifet Feraget i gospodin Muriz Memić vjeruju Gordani Tadić, ali za vjerovanje treba nešto drugo mimo riječi, a to su djela. Ja očekujem, da će najkasnije do kraja ovog mjeseca, kada je u pitanju slučaj Dženan Memić, biti pohapšeni svi koji su sudjelovali u ubistvu i zataškivanju ubistva Dženana Memića".

Podsjećamo, Ljubo i Bekrija Seferović danas su oslobođeni optužbi na Kantonalnom sudu u Sarajevu, za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Dženan Memić.

Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Njegov otac Muriz je ubjeđen da je Dženan ubijen.

Oglasilo se Tužilaštvo KS: Žalit ćemo se na oslobađanje Seferovića

Tužilaštvo pak tvrdi da su za njegovu smrt odgovorni Seferovići, a danas su nakon izricanja oslovađajuće presude najavili i žalbu u ovom predmetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije