Davor Dragičević uoči konferencije s Pribeom: Zašto nije pozvan naš advokat

Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević uoči konferencije s Pribeom: Zašto nije pozvan naš advokat
PrtScr / Dopi grupe Pravda za Davida

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića oglasio se na Facebooku uoči najavljene javne debate u Sarajevu "Pravo na Pravdu" koju organizira Delegacija EU u BiH. Kako je kazao Davor njegov advokat Ifet Feraget nije dobio poziv na ovu debatu.

Javna debata "Pravo na pravdu" u Sarajevu: Pozvan i Muriz Memić

"Slali smo dopis da moj advokat Ifet Feraget dobije poziv na konferenciju. Ono što sam mogao zaključiti u kontaktu sa njim vidio sam da postoji nešto protiv njegovog prisustva na toj konferenciji. Ovim putem bi još jednom apelovao na EU komisiju i medije, da se vidi zašto on nije pozvan do sada", kazao je Dragičević i dodao:

Dopi grupe Pravda za Davida - undefined

PrtScr: Dopi grupe Pravda za Davida

"Ako je EU organizovala to, ako je ona za načela demokratije, pravde i prava u pravosuđu u sudstvo, onda mi nije jasno kakvu nam poruku šalje, je li nam šalje poruku da je BiH u totalnoj anarhiji, šalje li nam poruku da nam ne treba pravni zastupnik i da možemo da uzmemo stvari u svoje ruke i radimo šta hoćemo, kao što radi druga strana, konkretno u mom slučaju Zlukačeva hunta, zločinačka MUP RS, sudstvo RS i Tužilaštvo RS".

Nezavisni pravni ekspert Pribe 20. novembra predstavlja izvještaj

On ističe da ako Ifet Feraget ne bude pozvan, onda konferencija i izvještaj koji bi trebao da podnese nezavisni ekspert EU Reinhard Priebe za njega neće imati nikakvu težinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije