Davor Dragičević nije zatražio azil u Austriji

F. Z.
Davor Dragičević nije zatražio azil u Austriji
PrtScr / Davor Dragičević
U javnosti se danas pojavila informacija kako je Davor Davor Dragičević zatražio politički azil u Austriji, ali su članovi grupe Pravda za Davida demantirali ovu informaciju.

"Možemo reći da imamo pouzdane informacije da Davor Dragičević nije zatražio azil u Austriji", rekao je jedan član grupe Pravda za Davida za Radiosarajevo.ba.

Ovu informaciju nije nam mogao potvrditi advokat grupe Pravda za Davida Milan Malešević.

"Zaista ne znam za to, nisam u kontaktu s Davorom", rekao je Malešević za Radiosarajevo.ba

Građani Banja Luke okupili su se i večeras u Hramu Hrista Spasitelja u gradu na Vrbasu gdje su zapalili svijeće za Davida Dragičevića i još jednom skrenuli pažnju da se nije riješilo njegovo ubistvo.

Pozvali su na pravdu i istinu i poručili da neće odustati od borbe. 

Podsjetimo, Davor Dragičević je nestao 30. decembra u Banjoj Luci nakon protestne šetnje grupe Pravda za Davida. Javio se sedam dana kasnije s nepoznate lokacije putem Facebooka i poručio da se borba nastavlja. 

Davor Dragičević traži istinu i pravdu u slučaju ubistva Davida Dragičevića. Podsjetimo, David Dragičević je nestao 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta u banjalučkoj rijeci Crkvenoj. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije