Davor Dragičević: Neću odustati, ovaj zločin se može riješiti za dvije minute

A.I.M.
Davor Dragičević: Neću odustati, ovaj zločin se može riješiti za dvije minute
Foto: AA / Davor Dragičević

"U ponedjeljak ulazim u Vladu Republike Srpske i MUP RS i neću izlaziti iz tih institucija dok ne pohvatam saučesnike. Samo me taj dan pokušajte dirnuti, nećete dobro proći," poručio je Davor Dragičević dajući predstavnicima vlasti rok do ponedjeljka da učine ono što do sada nisu. 

Nakon nestanka njegovog sina Davida Dragičevića 18. marta, a čije je tijelo pronađeno u rijeci Vrbas 24. marta, njegov život pretvoren je u borbu za istinu i pravdu i Dragičević, uz podršku brojnih građana Bosne i Hercegovine, želi da se javno sazna ko su nalogodavci ubice njegovog sina Davida Dragičevića.

"Idem svaki dan u Tužilaštvo, predajem prijave za ubistvo Davida Dragičevića protiv javnih lica, javni skup i dalje ostaje svaki dan u pola osam i ja se s trga neću pomaći dokle god se ne zadovolje istina i pravda i dok ne budu procesuirani i kažnjeni svi koji su učestvovali u zločinu i prikrivanju činjenica za organizovano ubistvo Davida Dragičevića. Znam da neće ništa uraditi, ali dao sam im rok da vrate gaće mog sina mrtvog koje su nestale, a koje su ključni dokaz ubistva Davida Dragičevića. Ako ne znaju gdje su gaće, to je prikrivanje činjenica i organizirano ubistvo moga sina," ističe Davor Dragičević za Radiosarajevo.ba.

Narednih dana, dodaje, poduzet će još konkretnije mjere.

"Već jučer sam rekao da ću početi izražavati građansku neposlušnost prema ovim institucijama zato što one ne poštuju ni mene ni moje mrtvo dijete. Nisu ništa uradili u skladu sa zakonom od prvog momenta, dakle od 18. marta 2018. godine.

Radio-televiziju Republike Srpske ne plaćam već duže vremena, neću ni plaćati. Ovi zakoni izgleda kao da vrijede samo za nas, a ne za njih. Kako ih oni tumače na svoj način, tako ću i ja početi tumačiti na svoj. Davno sam imenovao ko je saučesnik i ubica u ubistvu Davida Dragičevića i niko nije bio uhapšen ni procesuiran. Ovaj zločin se može riješiti za dvije minute," govori Dragičević. 

Kada je na konferenciji za štampu imenovao te ljude predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je to greška.

"Riječ greška, ni meni ni mome mrtvom djetetu ništa ne znači, a to onda znači da on priznaje da je ubistvo Davida Dragičevića bila greška. To je moje tumačenje njegove verzije. Bio sam s njim u palati na sastanku, zajedno s grupom „Pravda za Davida“, gdje sam mu jasno i glasno rekao i stavio do znanja i predočio sve činjenice u vezi s ubistvom mog sina," tvrdi Dragičević.

Na koncu, Dragičević podsjeća da je se njegov život pretvorio se u borbu za istinu i pravdu i za svu drugu djecu, odnosno u borbu za život dostojan čovjeka u ovoj državi. Uzburkalu situaciju u pravosuđu Republike Srpske mnogi porede sa slučajem Dženana Memića, čiji otac Muriz također bije bitku za pravdu. 

"Želimo da zažive dvije jednostavne riječi – istina i pravda, jer želimo da se konačno poštuje zakon u ovoj državi i da bude jednak za sve. Kako za nas, tako i za njih, a sa zločincima i ubicama nikada više nećemo živjeti zajedno niti ćemo biti komšije. To da vrlo dobro znaju. Davor Dragičević i grupa Pravda za Davida idu do kraja," poručuje Dragičević. 

 Pokušat će da nas zavade 

Na Facebook stranici "Pravda za Davida" danas je objavljen i post u kojem se članovi grupe pozivaju da se suzdrže od komentara i odstojanstveno odnose prema 11. julu danu kada se obilježava godišnjica genocida u Srebrenici, a u kojem između ostalog stoji: 

"Okrenimo se budućnosti. Ne dozvolimo da se ponove uzaludne žrtve na sve tri strane. Molim vas, budimo dostojanstveni. Pokušaće na sve načine da nas zavade i razbiju, a na početku smo nečeg velikog. Ne dozvolite da vas isprovocira bilo ko."

pravda_za_davida_fb.jpg - undefined

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije