Davor Dragičević napadnut u Banjoj Luci: Milicija ne reaguje, idu prijave

F. Z.
Davor Dragičević napadnut u Banjoj Luci: Milicija ne reaguje, idu prijave
Foto: Slobodan Vasković / Dragičević ispred Palate
Prilikom okupljanja članova grupe „Pravda za Davida“, sinoć na prostoru Trgu Krajine u Banjoj Luci, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od određenog broja lica, saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

Na svom blogu banjalučki novinar Slobodan Vasković objavio je jučer kako su određene osobe došle na Trg Krajine kako bi isprovocirale Davora Dragičevića i naveli ga da se fizički sukobi s njima.

"Davor Dragičević se nije dao isprovocirati, prošetao je do Palate, potom se zajedno sa grupon građana vratio na Trg i skup je okončan kao i uvijek: Mirno i Dostojanstveno", napisao je Vasković na svom blogu.

Dragičević ispred Palate - undefined

MUP je potvrdio da je prilikom okupljanja grupe "Pravda za Davida" došlo do narušavanja javnog reda i mira.

"Dana 7. 11. 2018. godine prilikom prilikom okupljanja članova grupe 'Pravda za Davida' na prostoru Trga Krajine u Banja Luci došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane određenog broja lica.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti te će protiv svih učesnika navednog događaja za koje se utvrdi da su postupali suprotno odredbama Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske i Zakona o javno okupljanju Republike Srpske, nadležnom sudu, biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka", saopćeno je iz MUP-a Republike Srpske.

Davor je u razgovoru za Radiosarajevo.ba potvrdio da je do napada došlo, te da će podnijeti prijave protiv napadača.

"To su njihove provokacije. Šalju svoje majmune. Podnijet ćemo prijavu protiv njih. Milicija ne reaguje, pa moramo podnijeti prijave", rekao je kratko za Radiosarajevo.ba Davor Dragičević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije