Davor Dragičević: Jednom su ubili Davida, neka samo pokušaju drugi put

Anadolija/Fena
Davor Dragičević: Jednom su ubili Davida, neka samo pokušaju drugi put
Na Trgu Krajine u Banjaluci održano je protestno okupljanje građana na skupu pod nazivom "Pravda za Davida - STOP nekažnjenim ubistvima u Banjoj Luci", u znak podrške roditeljima Davida Dragičevića (21).

David Dragičević je mladić iz Banja Luke čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno 24. marta na ušću rijeke Crkvena u Vrbas.

Nakon identificiranja njegovog tijela, od 26. marta počela su okupljanja građana organizovana putem Facebook grupe pod nazivom "Pravda za Davida" koja trenutno broji više od 80.000 građana, a koja je, kako se navodi, "formirana s ciljem rasvjetljavanja slučaja nestanka i ubistva Davida Dragičevića".

Roditelji Davida Dragičevića smatraju da je njihov sin ubijen te traže da se otkriju i privedu pravdi počinioci, kao i svi koji su pokušali da "zataškaju" ovaj slučaj.

Davor Dragičević, otac stradalog mladića, prethodno je pozvao građane na dostojanstveno okupljanje, a svojim prisustvom su podršku došli pružiti stanovnici brojnih gradova širom Bosne i Hercegovine; iz Tuzle, Sarajeva, iz Prijedora, Modriče.  

"Gospodo, Filipe Ćulume, Đorđe Rađenu i ukućani iz ulice Velibora Janjetovića, Željko Karanu, Dragane Lukaču, Darko Ćulume, Dalibore Vrećo, Danko Iliću... Vi ste saučesnici ubice u predmetu brutalnog ubistva Davida Dragičevića. Jednom ste ga ubili, 26. marta, na konferenciji za novinare, s montiranim zločinom i sad to sigurno znam. Samo pokušajte još jednom", rekao je Davor Dragičević u obraćanju brojnim okupljenim građanima na glavnom banjalučkom trgu.

S podignutim rukama i stisnutom pesnicijom uzvikivali su “Pravda za Davida”, a pušten je i snimak pjesme "Klinac iz geta", koju je taj mladić snimio s 16 godina.

Okupljenim građanima, iz svih gradova BiH, obratiti su se i prijatelji stradalog mladića, njihove majke, a zatražili su i pravdu za svu djecu, za Dženana Memića i sve građane. Tvrde i da ovo nije stranački obojen skup i da se ovaj banjački trg treba da zove po stradalom mladiću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije