Davor Dragičević i Muriz Memić dobili veliku podršku ambasadora zemalja EU

Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević i Muriz Memić dobili veliku podršku ambasadora zemalja EU
Foto: Dženan Kriještorac / Dragičević, Memić i Feraget
Očevi Davor Dragičević i Muriz Memić, koji traže pravdu za svoje ubijene sinove Davida Dragičevića i Dženana Memića održali su danas u Sarajevu sastanak sa svim ambasadorima zemalja članica EU u BiH.

Sastanku je prisustvovao i njihov advokat Ifet Feraget. Oni su poručili da se nisu umorili, da idu do kraja, da nikada neće odustati, te da je današnji sastanak sa ambasadorima prekretnica u cijelom slučaju.

Gostujući u emisiji Dan uživo na N1, Davor Davor Dragičević i Muriz Memić kazali su da su imali vrlo konstruktivan razgovor i da su dobili ohrabrujuće poruke od ambasadora.

Dragičević i Memić sa EU ambasadorima: Ovo je prekretnica u historiji BiH

“Suštinu je prepoznao ambasador Republike Hrvatske u BiH, koji nam je kazao da je predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija prava adresa. Iznio sam sve da je ovo korumpirana država u kojoj rade korumpirani vještaci, policajci i tužioci. Da ne mogu Dalida Burzić, Ševal Kovačević ili Sead Kreštalica raditi posao”, izjavio je Muriz Memić.

Davor Dragičević je ambasadorima spomenuo imena ubica njegovog sina.

“Sina mi je ubila korumpirana država. Oni pripadnici MUP-a RS koji su držali press konferenciju 26. marta ubili su Davida, a to su: Darko Ilić, Željko Karan, Želimir Lepir, Milorad Dodik, Željka Cvijanović, Dragan Lukač. Rekao sam ambasadorima da živimo u korumpiranoj državi koju vodi narkomafija, ubice i zločinci”, rekao je Dragičević.

Muriz Memić naveo je da je ambasadorica Savezne republike Njemačke u BiH zaplakala na kraju sastanka.

Davor Dragičević je kazao da ambasadori zemalja EU dolaze iz uređenih demokratskih zemalja i da su shvatili koliko korumpirana je država BiH. Naveo je da su “dva mala čovjeka i jedan mali advokat danas imali veliki sastanak”.

Na pitanje voditelja, da prokomentira tvrdnje Duška Tomića da je on izmanipuliran od opozicije u RS-u i od novinara Slobodana Vaskovića, Davor Dragičević je odgovorio da njega nikad niko nije kupio a da je “Tomić stari UDBA-š i sektaš”.

Muriz Memić je spomenuo da ima informacije da “Dalida Burzić se želi kandidirati za sutkinju Suda BiH i tako pobjeći od cijelog slučaja”.

Muriz i Davor su poručili da će ići do Strazbura koji može kazniti Bosnu i Hercegovinu i cijeli slučaj vratiti na početak.

Ocijenili su da je sada fokus bitke nad korumpiranim tužiocima, policajcima i vještacima koji su ih doveli u ovakvu situaciju i koji kriju imena ubica Davida i Dženana.

Davor Dragičević je na kraju poručio da neće biti dočeka Nove godine u Banja Luci.

“Da dođu Putin i Trump neće biti slavlja ni dočeka nove godine. Niko neće slaviti smrt mog djeteta”, poručio je Davor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije