Davor: Skupova više nema, ja ostajem, napadnu li me idem za svoje dijete

Radiosarajevo.ba
Davor: Skupova više nema, ja ostajem, napadnu li me idem za svoje dijete
Foto: Slobodan Vasković / Davor Dragičević
Davor Dragičević još jednom se obratio okupljenim na skupu u Banjoj Luci i još jednom poručio da neće otići sa Trga dok se zahtjevi ne ispune.

"Ja sam Davor Dragičević, David Dragičević je Srbin, pravoslavac. Davida Dragičevića su ubili Srbi. Dženana su ubili muslimani. Ja sam bio u VRS-u, a Muriz u Armiji. A šta ćemo sad? Šta ćemo sad ubice? Jesam ga ja hranio i majka 21 godinu. Da ga otmete, silujete. Je li? U govna su ga stavili. Koja poruka meni? Svi ćete završiti tako ne budete li sada stali. Sve će vas pobiti vlast Milorada Dodika i Dragana Lukača. Ja odavde ne idem. Ovdje ću da ostanem. Svako ima porodicu, djecu, ja nemam. Nova godina, Božić, gdje sam ja? Gdje je moj David? Struno. Na groblju. Ja ga ljubim 25. 3. na stolu u usta. Zavrćem mu majicu i uslikam trbušnjake. Ulazim na groblje, idem, idem hladnjača. Istjeram sve.

Ima ona poluga, izvlačim svog Davida, a on crn. Stoje mu usta. Ljubim ga, onaj mrtvački zadah. Sječem kosu. Što sam sjekao? Što sam ga skrnavio? Ja svoje dijete skrnavim. Što sam to radio. Da dokažem državi koja ga je ubila. Tri velika skupa. Mirno i dostojanstveno. Šta sam dobio od toga. Da nas tuku. EU - katolici. To vam je Lukač dao za praznik. Da nas tuku. Milorada Dodik i Dragan Lukač. Dajte im nagradu, Nobelovu nagradu za mir.

U pomoć je Dodik pozvao Milana Tegeltiju, svog druga. Da mu riješi slučaj. Da se slučaj prenese u Tužilaštvo BiH, a zatim tu kontrolisati i odvesti u nerješavanje. To je cilj Milorada Dodika i Dragana Lukača. Insistirati ću da moj advokat Ifet Feraget obavezno bude na sastanku s Tegeltijom i ambasadorima EU, kako on ne bi mogao lagati. Milorad Dodik je krajem septembra 2016. godine dobio poziv na saslušanje i rekao da se nije odazvao na poziv jer mu je Izetbegović pripremio sudbinu Gadaffija. Milorad Dodik nikada nije uhapšen što se nije odazvao pozivu. Ja nikada nisam dobio poziv, nije mi uručen. Uhapšen sam ja i majka Suzana. J***š ti državu koju si stvarao, a koja ti isporuči kovčeg djeteta. Ma j***š tu državu. Neće više biti skupova. Bit će šetnja, bit će muzika. Skupova na ovaj način više neće biti. Nema više šta uraditi. Ostajem ovdje, napadnu li me, idem prvi za svoje dijete", rekao je Dragičević. 

"Sada ćemo ići da šetamo, ko ima kondicije, a onda se vraćam kod svog djeteta na Trg", rekao je Davor. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije