Dautović: Jedino što mogu obećati jeste da već sutra počinje rad, rad, rad...

1
Radiosarajevo.ba
Dautović: Jedino što mogu obećati jeste da već sutra počinje rad, rad, rad...
FOTO: Screenshot / Dautović nakon izbora u Travniku

Predsjednik Općinske organizacije SDA Travnik, Tahir Lendo, objavio je večeras, pobjedu prof. dr. Kenana Dautovića za načelnika Općine Travnik na danas održanim prijevremenim izborima.

Dautović je pobijedio travničkog advokata, Harisa Kanižu, kojeg je kandidirala koalicija "Naša travnička priča" koju čine Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, Narod i Pravda i Naša stranka.

"On će biti načelnik svih građana našeg prelijepog Travnika. I onih koji su glasali za njega, i onih koji su glasali protiv. Nadam se da će ga uvažavati kao budućeg načelnika", rekao je Lendo, čestitajući timu SDA u Travniku koja je iznijela pobjedu, navodeći da je to trenutno "najbolji tim u Bosni i Hercegovini".

"Išli smo sami protiv svih i izvojevali veliku pobjedu za našu SDA", rekao je Lendo.

Novi načelnik Travnika prof. dr. Kenan Dautović je zahvalio svim građanima Općine Travnik koji su "iskoristili svoje demokratsko pravo i danas birali između dva kandidata".

"Ja sam pobjednik i zahvaljujem se svima vama koji ste mi to omogućili. Zahvaljujem se Općinskoj organizaciji SDA Travnik koja mi je ukazala povjerenje da budem kandidat. I jedino što ja mogu ponovo obećati jeste da već sutra počinje rad, rad, rad... ", rekao je Dautović praćen ovacijama pristalica.

Na prijevremene izbore za načelnika općine Travnik u nedjelju je izašlo 12.827 građana, odnosno 27,3 posto registriranih birača. Ukupno 47.782 registrirana birača imala su priliku birati između dva kandidata za općinskog načelnika.

Podsjetimo, CIK BiH je odluku o održavanju prijevremenih izbora donio nakon što je dr. Mirsad Peco, kandidat SDA za načelnika koji je osvojio najviše glasova, preminuo od posljedica koronavirusa, i to na sami dan održavanja novembarskih izbora.

Peco je na izborima osvojio najviše glasova – 10.264, dok je drugoplasirani bio Goran Pejaković (HDZ BiH) sa 6.608 glasova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije