Danska "Youtube" zvijezda snima ljepote Hercegovine

Srna
Danska "Youtube" zvijezda snima ljepote Hercegovine
Devetnaestogodišnji Rasmus Brohave, danska tinejdžerska "YouTube" zvijezda, boravi danas u Trebinju, gdje snima video-materijal o turističkim potencijalima ovog grada.

On kaže da želi svoje pratioce upoznati o svim ljepotama i znamenitostima Trebinja i Hercegovine

Brohave je u novinarima rekao da je, osim prirodnih ljepota ovog grada, oduševljen ljubaznošću građana i kuhinjom koja, kako kaže, podsjeća na italijansku. 

On kaže da ljudi u Danskoj još misle da su Trebinje i Hercegovina ratna zona, te da video-snimcima želi da im pokaže pravu sliku ovog kraja. 

Prema riječima Žarka Vica iz trebinjske Turističke organizacije, do saradnje je došlo preko jedne turističke agencije koja ima sjedište u Danskoj. 

"Ideja je da se mlađoj publici u Danskoj predstavi šta nudi Trebinje, jer skadinavski turisti do sada nisu bili naročito zainteresovani za balkanske destinacije. Poseban naglasak je na avanturizmu, jer to želi naš mladi gost", rekao je Vico. 

 Mlada "YouTube" zvijezda danas je bio i na ronjenju u okolini grada, a planira i da leti paraglajderom, jer ga avanturizam posebno interesuje. 

Brohave će obići Konjic i Mostar, a već je boravio u Dubrovniku. 

Mladi Danac video-zapisima na "YouTube" do sada je predstavio i Ameriku i Afriku, ambasador je UNICEF-a, a radio je i reklame za najpoznatije svjetske brendove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije