Danas temperature do 38 stepeni: Meteorolozi najavljuju promjenu vremena

Radiosarajevo.ba
Danas temperature do 38 stepeni: Meteorolozi najavljuju promjenu vremena
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom
Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro. U Bosne po kotlinama i iz riječne tokove ima magle i sumaglice.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica, Sokolac 16; Bugojno 17; Ivan Sedlo 18; Livno 19; Bihać, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Zenica 20; Tuzla 21; Banja Luka, Zvornik 22; Bijeljina, Brčko, Doboj, Gradačac 23; Trebinje 24; Mostar 25;

 Bioprognoza: Biometeorološke prilike će biti relativno nepovoljne. U poslijepodnevnim satima će osvježenje, uslovljeno pljuskovima i nešto nižim temperaturama u odnosu na protekle dane pozitivno djelovati na većinu populacije.

Danas će u Bosni i Hercegovini prije podne preovladavati sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast naoblake će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Ponegdje je moguća i pojava grada. Vjetar slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Dnevne temperatura od 30 do 35, na jugu do 38 °C. U Sarajevu sunčano. Poslije podne umjeren porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Dnevna temperatura oko 32 °C.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Bosni će biti pljuskova i prije podne. U Hercegovini prije podne sunčano. U drugoj polovini dana pljuskovi i grmljavina se očekuju i u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje od 32 do 36°C.

U nedjelju u Bosni ujutro pretežno oblačno. Prije podne smanjenje oblačnosti. U Hercegovini prije podne sunčano. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 17°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje od 32 do 35°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 17°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije