Danas temperature do 36 stepeni: Objavljena i prognoza do utorka

Radiosarajevo.ba
Danas temperature do 36 stepeni: Objavljena i prognoza do utorka
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u većem dijelu naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 14; Sokolac 15; Ivan Sedlo 16; Bugojno, Sarajevo, Srebrenica 19; Tuzla 20; Doboj, Livno, Sanski Most, Zvornik 21; Bijeljina, Gradačac, Prijedor 22; Banja Luka, Bihać, Brčko, Grude, Široki Brijeg, Trebinje 23; Mostar, Neum 24.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Približavanje pogoršanja uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Moguće su reakcije na promjenu, ponajviše u vidu glavobolje, iscrpljenosti, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti ili planirati iste u jutarnjim satima. Također je neophodno provoditi mjere zaštite od sunca i vrućine. 

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva ponegdje u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren uglavnom jugozapadni. Dnevne temperature od 30 do 36 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 32 °C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima, u većini područja, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju na jugozapadu Bosne i na zapadu Hercegovine. Jutarnje temperature od 15 do 22, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 26 do 33 °C.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 27 do 31°C.

U utorak u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni pretežno oblačno uz djelimično razvedravanje tokom dana. Slaba kiša je moguća u dijelovima sjeverne i sjeveroistočne Bosne. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu 23, a dnevne od 23 do 29, na jugu do 33 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije