Danas temperature do 35 stepeni: Kakvo će vrijeme biti do subote

Radiosarajevo.ba
Danas temperature do 35 stepeni: Kakvo će vrijeme biti do subote
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Ljeto u Sarajevu, juli 2019.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka bilo je u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Bugojno i Ivan Sedlo 17, Sarajevo 18, Zvornik 19, Bihać, Sanski Most, Sokolac i Tuzla 20, Banja Luka, Prijedor i Srebrenica 21, Bijeljina, Brčko, Doboj, Gradačac, Livno i Zenica 22, Grude i Trebinje 23, Stolac 25, Mostar, Neum i Široki Brijeg 27 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Planirane aktivnosti poželjno je obaviti tokom jutra, obzirom da će temperature u najtoplijem dijelu dana dostizati visoke vrijednosti. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunčevog zračenja, uz izbjegavanje dužih boravaka na otvorenom. Opšta slika će se djelimično pogoršati i usljed manjka svježine tokom noći.

Danas u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka očekuje se u istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33, na jugu do 35 stepeni. U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 28 stepeni.

U četvrtak u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje i do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U petak u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje i do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C, na jugu do 37°C.

U subotu u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje i do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu do 35°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije