Danas temperature do 30 stepeni: Uživajte u suncu, dolazi kiša i zahlađenje

Radiosarajevo.ba
Danas temperature do 30 stepeni: Uživajte u suncu, dolazi kiša i zahlađenje
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 7 stepeni, Bugojno 10, Grude, Jajce i Zenica 11, Ivan Sedlo, Livno, Prijedor, Široki Brijeg i Srebrenica 12, Banja Luka, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 13, Stolac 14, Bijeljina, Doboj, Mostar i Trebinje 15, Brčko 16, Bihać 19, Gradačac i Neum 20 stepeni. 

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Tokom prijepodneva ugodnije, u drugom dijelu dana će se, pod uticajem nadolazeće promjene vremena, kod osjetljivih osoba pojačati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, malaksalosti, nervoze. Poželjno je slojevito se obući i ne izlagati se jačim naporima u toplijem dijelu dana. 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Od poslijepodnevnih sati jače naoblačenje sa zapada, će u noći na subotu uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni. U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i slabijom grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 22°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima u Bosni. Vjetar slab. U Bosni vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar istočnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 17°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije