Danas temperatura do 33 stepena: Za vikend najavljena promjena vremena

Radiosarajevo.ba
Danas temperatura do 33 stepena: Za vikend najavljena promjena vremena
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Baščaršija prepuna turista
Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovin pretežno vedro. Ponegdje u Krajini pada slaba kiša.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 11; Ivan Sedlo 15; Bugojno, Livno, Sarajevo 16; Bihać 17; Zenica 18; Gradačac, Jajce, Sanski Most, Tuzla 19; Brčko, Grude 20; Mostar, Stolac 22.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne u većem dijelu zemlje, uz temperature koje će biti u okviru uobičajenih za ljetni period. Sa više svježine tokom noći i mirniji san, većina populacije trebala bi se osjećati ugodnije. Hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba u prvom dijelu dana. U unutrašnjosti je poslije podne moguće sparno vrijeme, stoga je preporučljivo izbjegavati teže aktivnosti.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne ponegdje u Bosne je moguća slaba i kratkotrajna kiša. Poslije podne i u večernjim satima, u Bosni, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima sjeveroistočni. Dnevne temperature od 24 do 30, na jugu do 33 °C. U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne ili u večernjim satima se očekuju pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura oko 28 °C.

Petak: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne, razvojem oblačnosti, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu od 28 do 33 stepena.

Subota: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 26 do 31, na jugu od 28 do 33 stepena.

Nedjelja: Postupno povećanje oblačnosti uvjetovat će nestabilno vrijeme i padavine. Lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu od 28 do 33 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije