Danas sunce: Meteorolozi objavili kad dolazi novo naoblačenje i kiša

Radiosarajevo.ba
Danas sunce: Meteorolozi objavili kad dolazi novo naoblačenje i kiša
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Šetnja Ilidžom i rimske iskopine
Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 0 stepeni, Bjelašnica, Bugojno, Ivan Sedlo i Livno 2, Bihać, Sanski Most i Srebrenica 3, Banja Luka, Jajce, Prijedor, Sarajevo i Tuzla 4, Grude 5, Bijeljina, Brčko i Doboj 6, Široki Brijeg 7, Gradačac 8, Trebinje 13, Mostar i Neum 14 stepeni. 

Bioprognoza: Stabilizacija vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura tokom dana, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Tokom jutra biće dosta svježije, stoga je poželjno biti oprezniji i prikladno se odjenuti. Savjetujemo Vam da dan provedete na otovrenom.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama u Bosni može biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme. Najviša dnevna temeratura oko 20 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. U drugoj polovini dana umjereno povećenje oblačnosti. Jače naoblačenje tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno, uglavnom sa slabom kišom. Jače padavine u noći na utorak. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Glavnina padavina prije podne. Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C, javlja Federačlni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije