Danas sunce, kiša, pljuskovi: Objavljena i vremenska prognoza za vikend

Radiosarajevo.ba
Danas sunce, kiša, pljuskovi: Objavljena i vremenska prognoza za vikend
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / U drugom dijelu dana mogući pljuskovi
Jutros je u Hercegovini, Krajini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni vedro, a u ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. 

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan Sedlo 14; Bugojno, Jajce 16; Sokolac 17; Bihać, Livno, Sarajevo, Zenica 18; Banja Luka, Sanski Most 19; Stolac, Trebinje, Tuzla, Zvornik 20; Gradačac, Grude, Mostar 22.
 
Bioprognoza: Biometeorološke prilike su povoljnije, uz temperature koje će biti u okviru uobičajenih za ljetni period. Sa više svježine tokom noći i mirniji san, većina populacije trebala bi se osjećati ugodnije. Hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba u prvom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima moguć je izraženiji osjet sparine, stoga je preporučljivo izbjegavati teže aktivnosti.


Danas će u Hercegovini, Krajini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni preovladavati pretežno vedro, a u ostatku naše zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na istoku i sjeveroistoku Bosne moguća je slaba i kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperatuer od 20 do 26, na jugu i sjeveru zemlje od 28 do 32 stepena. 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 23 stepena. 

U petak vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 25 do 30, na jugu od 29 do 34 stepeni.
 
U subotu poslije podne umjeren porast naoblake ponegdje u centralnim, sjeverozapadnim i sjeveroistočnim područjima Bosne može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 28 do 34 stepena.
 
U nedjelju se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U Bosni postepeno naoblačenje tokom poslijepodneva i u večernjim satima može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi i grmljavina se očekuje u večernjim satima. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 28 do 34 stepena.
 
U ponedjeljak se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 19 do 25, na jugu od 24 do 29 stepeni.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije