Danas sunce i 36 stepeni: Objavljena prognoza do subote, uskoro zahlađenje

Radiosarajevo.ba
Danas sunce i 36 stepeni: Objavljena prognoza do subote, uskoro zahlađenje
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bugojno, Srebrenica 15; Bjelašnica, Sokolac 16; Jajce 17; Bihać, Ivan Sedlo, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 18; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Grude, Zvornik 20; Brčko 21; Gradačac, Trebinje 22; Mostar, Neum 24;

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Svježije jutro ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nešto više opreza neophodno je u drugom dijelu dana, usljed porasta temperature i mjestimično izraženijeg osjeta sparine.Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme, ponegdje uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 30 do 36 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 33 °C.

U srijedu sunčano. Poslije podne umjeren porast naoblake u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne može usloviti pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren uglavnom sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu od 20 do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 °C.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Na krajnjem sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ponegdje na zapadu, jugoistoku Bosne, kao i na krajnjem sjeveru Hercegovini su mogući pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 37 °C.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima u većem dijelu naše zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na jugu Hercegovine se ne očekuju padavine. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

U subotu umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima u većini područja sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevna od 28 do 35 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije