Danas sunce i 19 stepeni: Najavljeno zahlađenje i promjena vremena

Radiosarajevo.ba
Danas sunce i 19 stepeni: Najavljeno zahlađenje i promjena vremena
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Šetnja gradom u kojem se vide prvi tragovi jeseni

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -1, Bjelašnica 1, Bugojno, Ivan Sedlo i Zenica 4, Sanski Most i Srebrenica 5, Doboj, Jajce, Prijedor, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 6, Banja Luka 7, Bijeljina, Brčko, Grude i Livno 8, Mostar i Stolac 9, Trebinje 10, Bihać 12, Gradačac 13, Neum 14 stepeni. 

Bioprogoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti izraženijih tegoba vezanih uz njihove bolesti. Uz malo svježije jutro u unutrašnjosti, poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju. Mjestimične padavine, u drugom dijelu dana, povremeno će remetiti osjet ugode. 

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima, porast oblačnosti u Hercegovni ponegdje može uvjetovati slabu kišu ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 24 stupnja. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni.

Četvrtak: Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu naše zemlje. Intenzivnije padavine u Hercegovini, gdje se očekuje od 30 do 50, lokalno i do 70 l/m2 kiše.Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu od 12 do 16, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu do 24 stepena.

Petak: Pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, Krajini, zapadnim i jugozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. U centralni, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne tokom dana su moguća i kraća sunčana razdoblja. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura od 18 do 25 stepeni.

Subota: Pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana, ponegdje na jugu može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 stepeni, javlja .

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije