Danas sunčano i do 29 stepeni: Evo kad nam opet stiže kiša

Radiosarajevo.ba
Danas sunčano i do 29 stepeni: Evo kad nam opet stiže kiša
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u Hercegovini i jugozapadnim djelovima bilo umjereno oblačno, a u ostatku zemlje sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Sokolac 8, Jajce 10, Bugojno i Zenica 11, Doboj, Ivan Sedlo, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 12, Banja Luka, Drvar, Grude, Livno i Srebrenica 13, Brčko, Široki Brijeg, Stolac i Zvornik 14, Mostar i Trebinje 15, Gradačac 17, Bihać i Neum 20 stepeni, Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Uz relativno povoljnu biometeorološku prognozu većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a hronični bolesnici i meteoropate će osjetiti olakšanje. Tokom dana stabilno, uz povremenu naoblaku, poslije podne moguć je nešto izraženiji osjet sparine usljed nadprosječnih temperatura zraka. Poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će biti nešto lošija u Hercegovini i Krajini. 

Danas se u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom i povremenom kišom. U ostatku naše zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 29 stepeni. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni.

Utorak: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 14 do 18, a najivša dnevna od 22 do 28 stepeni.

Srijeda: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U večernjim satima kiša se očekuje u Krajini i ponegdje u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna temperatur od 22 do 28 stepeni.

Četvrtak: Oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine mogu biti i obilnije. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu od 14 do 18, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu od 19 do 24 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije