Danas se toplije obucite: Za vikend sunčano, onda stiže velika promjena vremena

Radiosarajevo.ba
Danas se toplije obucite: Za vikend sunčano, onda stiže velika promjena vremena
Foto: Bljesak.info / Neum

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Lokalno pada kiša u zapadnim i centralnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Ivan Sedlo 7; Sokolac i Tuzla 8; Sanski Most 9; Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sarajevo i Zvornik 10; Bihać, Bijeljina, Brčko, Bugojno, Doboj, Drvar i Jajce 11; Livno, Srebrenica i Zenica 12; Grude i Široki Brijeg 16; Mostar 17; Stolac 18; Trebinje 19; Neum 20 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948hPa, za 3hPa je iznad normale i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskom. Bez padavina na krajnjem sjeveru Bosne. Od poslijepodnevnih sati postepeno smanjenje oblačnosti sa sjevera prema jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena.

U Sarajevu oblačno. Povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Tmurno vrijeme u prijepodnevnim satima, uz niže temperature, povećanu naoblaku i sjeverno strujanje, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati jače poteškoće. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno popravljati, uz porast temperatura, pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti.

Objavljena je prognoza i za naredna četiri dana: 

U petak, 20.09.2019., u Bosni mala do umjerena naoblaka. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 25 stepeni.

U subotu, 21.09.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U nedjelju, 22.09.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28 stepeni.

U ponedjeljak, 23.09.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije