Danas promjena vremena: Stiže kiša, pljuskovi i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Danas promjena vremena: Stiže kiša, pljuskovi i grmljavina
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Stiglo zahlađenje i kiša

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar većinom slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. Uz grmljavinske oblake su izgledni jači udari vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 26°C.

U Sarajevu i Banjoj Luci jutros je u 7:00 sati izmjereno 18 stepeni, a u Mostaru 21.

Biometereološka prognoza: Biometeorološke prilike su loše. Prolazak fronte iznad Bosne i Hercegovine, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti, što će dodatno pogoršati visoke temperature u većem dijelu dana. Hroničnim bolesnicima savjetujemo suzdržavanje od jačih napora, a učesnicima u saobraćaju oprezniju vožnju, osobito u poslijepodnevnim satima. Poželjno je izbjegavati i duže zadržavanje na suncu, te postupati u skladu sa preporukama savjetodavnih službi.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima u većini područja. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 20 do 26, na jugu do 29 °C. 

U utorak u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu 23, a dnevne od 25 do 31, na jugu do 34 °C.

U srijedu u Hercegovini sunčano. U Bosni jutro umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu 25, a dnevne od 27 do 32, na jugu do 35 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije