Danas presuda za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića

Radiosarajevo.ba
Danas presuda za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića
Foto: Arhiv / Vladimir Kovačević, napadnuti novinar

U Okružnom sudu u Banjoj Luci danas će, u 14 sati, biti izrečena presuda Banjalučaninu Marku Čoliću (32), optuženom za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića (37), novinara RTV BN i portala gerila.info.

Dvojica nepoznatih napadača brutalno pretukli novinara BN TV-a
Kovačević stabilno, novinari traže informacije u roku 48 sati

Vladimir Kovačević: Zarast će rane, idemo dalje, nema stajanja

Čolić je optužen da je, zajedno sa Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa, a koji je još u bjekstvu, Kovačevića brutalno pretukao 26. augusta 2018. godine, u banjalučkom naselju Obilićevo.

Napadnuti novinar Vladimir Kovačević: Dodik i drugi političari snose odgovornost

Dodik vrijeđao i prijetio novinarima, jednom od njih opsovao majku

Tatjana Ninković, okružni javni tužilac, iznoseći završne riječi, predložila je Sudskom vijeću da Čolića proglasi krivim za pokušaj ubistva, dok odbrana optuženog smatra da njegova krivica nije dokazana.

Zbog velikog interesovanja medija za današnje izricanje presude, Klub novinara Banja Luka zatražio je od Okružnog suda u Banjoj Luci da se novinarima osiguraju adekvatni uslovi za rad, jer je u sudnici, tokom ranijih ročišta, bio ograničen prostor. Iz Suda su odgovorili da će učiniti sve da novinarima izađu u susret.

Podsjetimo, motivi napada na Kovačevića još nisu rasvijetljeni, niti su poznata imena nalogodavaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije