Danas počinju radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja, evo kako će se saobraćati

0
Radiosarajevo.ba
Danas počinju radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja, evo kako će se saobraćati
Foto: Hercegovina.info / Protest privrednika

Na putevima u BiH jutros se saobraća po mokrom kolovozu uz povećanu opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Na dionicama u zapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra. 

"Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Danas počinju pripremni radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, zbog čega će se tokom dana saobraćati sporije. Od četvrtka, 11. februara, kroz tunel će se u vremenu od 04:30 do 23 sata saobraćati jednom trakom, nazmjenično uz regulaciju semaforima. Od 23 do 04:30 sati saobraćaj će u tunelu biti obustavljen", saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila sa više od 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije