Danas oblačno, pa razvedravanje: Objavljena prognoza do srijede

Radiosarajevo.ba
Danas oblačno, pa razvedravanje: Objavljena prognoza do srijede
Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa slabom kišom.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -3; Bihać 1; Ivan Sedlo 2; Banja Luka, Bugojno, Livno, Sanski Most i Sokolac 3; Gradačac 4; Sarajevo i Tuzla 5; Bijeljina, Srebrenica, Trebinje, Zenica i Zvornik 6; Grude 7; Mostar 8; Neum 9°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 920hPa, za 24hPa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima u nizinama sa slabom kišom, a na planinama slab snijeg. Od sredine dana razvedravanje prvo na području Hercegovine i Krajine i postepeno prema istoku zemlje prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U Sarajevu pretežno oblačno veći dio dana. U jutarnjim satima sa kišom. Razvedravanje poslije podne. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C.

Biometereološka prognoza: Nakon tmurnog i hladnog jutra, opšta slika će se u nastavku dana postepeno popravljati. Tokom poslijepodneva mogući su i kraći sunčani intervali, što će pozitivno djelovati na većinu ljudi. Pri tome je i dalje poželjno posvetiti pažnju odijevanju, te ne pretjerivati sa aktivnostima.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. 

U ponedjeljak,  pretežno oblačno vrijeme na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne mala naoblaka, po kotlinama će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C.

U utorak, pretežno oblačno se prognozira na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne mala do umjerena naoblaka. Na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. 

U srijedu, pretežno oblačno se prognozira na području Krajine, Hercegovine i jugozapada Bosne. U ostatku Bosne mala do umjerena naoblaka, s tim što će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije