Danas oblačno i 12 stepeni: Evo kakvo će nam vrijeme biti za dane vikenda

Radiosarajevo.ba
Danas oblačno i 12 stepeni: Evo kakvo će nam vrijeme biti za dane vikenda
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Zmajevac, Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica i Sokolac 0 stepeni, Bugojno i Tuzla 5, Bijeljina, Doboj, Drvar, Ivan Sedlo, Jajce, Prijedor, Sarajevo i Zenica 6, Banja Luka, Bihać, Gradačac, Sanski Most i Zvornik 7, Grude i Srebrenica 8, Livno 9, Trebinje 10, Mostar i Stolac 11, Neum 12 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period. Stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu populacije. Usljed izraženije naoblake, kod osjetljivih osoba moguće su umjerene poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Hronični bolesnici trebali bi reducirati aktivnosti u jutarnjim satima, kada će biti prohladno i mjestimično uz pojavu magle. 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Lokalno malo kiše može pasti u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini preovladavaće umjerena naoblaka. U Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

U subotu prognozira se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je moguća na području Hercegovine, jugozapada i centralnih područja Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije