Danas negdje kiša, negdje snijeg: Kakvo će nam vrijeme biti do ponedjeljka

Radiosarajevo.ba
Danas negdje kiša, negdje snijeg: Kakvo će nam vrijeme biti do ponedjeljka
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevo - Vječna vatra

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -5; Bugojno, Gradačac, Jajce, Sanski Most i Tuzla 0; Banja Luka, Ivan Sedlo, Livno, Sokolac i Zenica 1; Sarajevo 2; Grude 4; Bihać, Mostar, Stolac i Trebinje 6; Neum 7°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 923hPa, za 21hPa je manji od normalnog i opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje praćeno padavinama koje će postepeno zahvatiti cijelu zemlju, negativno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba biće izraženije. Moguće su meteoropatske reakcije poput promjena raspoloženja, glavobolje, malaksalosti, nesanice. Opšta slika će biti lošija na zapadu i u Hercegovini. 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima lokalno veoma slaba kiša. Nove padavine od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu. U nizinama većinom kiša, rijeđe je moguća susnježica, a u višim područjima snijeg. Jače padavine na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar prije podne slab. U drugoj polovini dana se očekuje jačanje juga. U poslijepodnevnim i večernjim satima će biti i jakog vjetra južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. U Sarajevu oblačno. Veoma slaba kiša u jutarnjim satima i ponovo slaba kiša krajem dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7°C.

U subotu jutro oblačno ponegdje u Bosni sa slabom kišom ili snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom. U ostatku dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 6 do 11, a dnevna od 2 do 7, na jugu od 9 do 13 °C.

U nedjelju pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 8, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 °C.

U ponedjeljak jutro pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Jutarnja temperatura od 0 do 4, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije