Danas najavljeno novo kišno osvježenje: Za vikend temperature niže i za pet stepeni

Radiosarajevo.ba
Danas najavljeno novo kišno osvježenje: Za vikend temperature niže i za pet stepeni
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Stiglo zahlađenje i kiša

Jutros je u Bosni ima dosta magle ili niske naoblake. U Hercegovini je pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati: Bjelašnica 10; Drvar 11; Banja Luka, Bihać, Ivan Sedlo, Livno, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 12; Bijeljina, Bugojno, Doboj, Jajce, Sokolac i Zvornik 13; Brčko, Sarajevo i Srebrenica 14; Gradačac i Grude 15; Zenica 16; Široki Brijeg 17; Stolac 18; Trebinje 19; Mostar 20; Neum 22 stepena.

Danas u Bosni po kotlinama će biti dosta magle ili niske naoblake. Lokalni pljuskovi se očekuju u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu zemlje do 32 stepena.

U Sarajevu prijepodne oblačno. Zatim djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stepena.

BIOMETEROLOŠKA PROGNOZA Poboljšanje vremenskih prilika u cijeloj zemlji, duži sunčani intervali i porast temperatura, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti. Više svježine tokom jutra i večeri također će omogućiti mirniji san. Ugođaj bi, povremeno, mogli pokvariti kratkotrajni lokalni pljuskovi.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana:

U petak, 6. septembra - u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Lokalni pljuskovi su izgledni širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25°C, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U subotu, 7. septembra - u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. Grmljavina se prognozira na području Hercegovine. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25 stepeni.

U nedjelju, 8. septembra - u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeveroistočnog i istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27 stepena, navodi se u prognozi Federalnog Hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije