Danas magla i 5 stepeni: U narednim danima ponovo snijeg

Radiosarajevo.ba
Danas magla i 5 stepeni: U narednim danima ponovo snijeg
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u u većem dijelu Bosne oblačno i maglovito, a u Hercegovini sunčano.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -3; Bihać, Livno 0; Gradačac, Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla 1; Bugojno, Grude, Sarajevo 2; Ivan Sedlo 3; Mostar 7; Neum 9;

Bioprognoza: Biometeorološke prilike biće nešto ugodnije pod uticajem stabilnog vremena i povremenih sunčanih intervala, izraženije u dijelu Bosne. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura. Povećana naoblaka u Hercegoviini, kod osjetljivih osoba može uzrokovati poteškoće poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Moguće su i epizode jačih zagađenja zraka, stoga je preporučljivo dan provesti na otvorenom, van gradskih sredina. 

Danas će u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne, po kotlinama i uz riječne tokove, preovladavati oblačno i maglovito vrijeme. U ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab jugozapadni. Dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu do 14 °C. U Sarajevu maglovito. Dnevna temperatura oko 5 °C.

U ponedjeljak očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će biti i magle. U večernjim satima kiša se prvo prognozira na području Hercegovine, zapada i sjeverozapada Bosne, a tokom noći na utorak padavine će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U noći na utorak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu i sjeverozapadu zemlje i do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U večernjim satima u nizinama u centralnim i istočnim područjima je moguć slab snijeg. Jače padavine su u Bosni. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jak vjetar u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U srijedu u Bosni oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije