Danas konačno sunce: Od vikenda ponovo kiša

Radiosarajevo.ba
Danas konačno sunce: Od vikenda ponovo kiša

Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 9; Ivan Sedlo 13; Bugojno 14; Jajce, Sarajevo 15; Zenica, Prijedor 16; Bihać, Livno 17; Sanski Most, Banja Luka, Bileća, Srebrenica, Zvornik 18; Tuzla 19; Stolac, Doboj 20; Grude, Bijeljina, Trebinje 21; Gradačac, Mostar 22.

Bioprognoza: Uz relativno povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. U drugom dijelu dana opšta slika će biti nešto lošija, usljed visokih temperatura i pojačanog osjeta sparine.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje na istoku i sjeveroistoku Bosne je moguć slab pljusak, a u večernjim satima i ponegdje u centralnoj Bosni. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 °C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 28 °C.

Četvrtak: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 16 do 21, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu od 28 do 32 stepena.

Petak: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 17 do 22, a najviša dnevna od 26 do 31, na jugu od 28 do 33 stupnja.

Subota: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Krajem dana i tokom večeri se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu od 17 do 22, a najviša dnevna od 27 do 33 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije