Danas kiša, u narednim danima snijeg

Radiosarajevo.ba
Danas kiša, u narednim danima snijeg
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja, u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan Sedlo, Sokolac 2; Bugojno, Sarajevo, Tuzla, Zvornik 5; Grude, Široki Brijeg, Srebrenica 6; Bijeljina, Prijedor, Sanski Most, Trebinje, Zenica 7; Banja Luka, Bihać, Doboj, Livno, Mostar 8; Neum 9.

Bioprognoza: Postepena stabilizacija vremenskih prilika pozitivno će djelovati na većinu populacije. U Bosni će duže zadržavanje naoblake, hladno vrijeme i slabije padavine, većim dijelom prijepodneva uzrokovati probleme osjetljivim osobama. U drugom dijelu dana, sa blagim porastom temperature, biće ugodnije u cijeloj zemlji. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i umanjiti aktivnosti.

Danas će u Bosni veći dio prijepodneva preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa snijegom. U ostatku dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 5 do 10, na jugu od 10 do 15 °C.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Dnevna temperatura oko 7 °C.

U nedjelju prije podne pretežno sunčano sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 4 do 7, a dnevna od 4 do 9, na jugu od 8 do 12 °C.

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina u drugom dijelu dana. Tokom poslijepodneva ili u večenjim satima u Bosni kiša prelazi u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od 2 do 6, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 °C. Pad temperature zraka krajem dana i u večernjim satima, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije