Danas kiša i 16 stepeni: Objavljena prognoza za naredna tri dana

Radiosarajevo.ba
Danas kiša i 16 stepeni: Objavljena prognoza za naredna tri dana
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 1 stepen, Ivan Sedlo 4, Bugojno 5, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 6, Doboj i Prijedor 7, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Grude, Zvornik 8, Široki Brijeg 9, Trebinje 10, Mostar 12, Neum 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Izraženija naoblaka i povremeno tmurno vrijeme, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati manje poteškoće. Tokom jutra neophodno je posvetiti pažnju odijevanju. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno popravljati pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti. 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni, uz nešto više oblaka i sa slabom kišom. Do kraja dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren promijenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23 stepena. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa mjestimično slabom kišom. Najviša dnevna temperatura oko 16 stepeni.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Krajem dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje od 19 do 23 stepena.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje i do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje od 17 do 23 stepena.

Utorak: U Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje i do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 17 do 23 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije