Danas kiša i 14 stepeni: Kakvo će vrijeme biti tokom vikenda

Radiosarajevo.ba
Danas kiša i 14 stepeni: Kakvo će vrijeme biti tokom vikenda
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je umjereno do pretežno oblačno u Bosni, sjeveru i istoku Hercegovine. Lokalno pada slaba kiša. U većem dijelu Hercegovine je sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -2; Drvar 3; Ivan Sedlo 5; Bihać i Sokolac 6; Jajce, Sarajevo i Zenica 7; Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Grude, Livno, Sanski Most i Srebrenica 8; Prijedor, Tuzla i Zvornik 9; Bijeljina, Doboj i Trebinje 10; Brčko 11; Neum i Široki Brijeg 13; Mostar 16°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 10Pa je veći od normalnog i raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati, izraženije u dijelu Bosne. Povećana naoblaka i padavine, uz povremeno sjeverno strujanje, kod hroničnih bolesnika mogu uzrokovati jačanje tegoba, vezanih uz njihove bolesti. Opšta slika će biti ljepša na jugu. Poželjno je umanjiti aktivnosti.

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno će padati slaba kratkotrajna kiša ili kratkotrajan pljusak. Na jugu zemlje pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. U Sarajevu pretežno oblačno. Povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura oko 14°C.

U petak u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 23°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje sa juga se očekuje tokom noći na utorak. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije