Danas kiša, a na planinama snijeg: Objavljena prognoza do subote

0
Radiosarajevo.ba
Danas kiša, a na planinama snijeg: Objavljena prognoza do subote
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u južnim i jugozapadnim dijelovima, a na planinama i sa slabim snijegom.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -2 stepena, Gradačac, Ivan-sedlo i Sanski Most 5, Tuzla 6, Livno 7, Bugojno, Drvar, Jajce i Zenica 8, Grude i Sarajevo 9, Bihać 10, Mostar 11, Stolac 12, Neum 14 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 931 milibar, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, kiša se očekuju u južnim i jugozapadnim dijelovima. Tokom dana, padavine se očekuje i ostatku zemlje. U večernjim satima, sa srijede na četvrtak, padom temperature, kiša će u višim područjima prelazit u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavine, uglavnom u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar jak južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu i sjeveru do 17 stepeni.

Biometeorološka prognoza je loša. Opšta slika će se pogoršavati sa odmicanjem dana, uz padavine i osjetniju promjenu u pogledu temperaturnih prilika. Tokom poslijepodneva, pod uticajem sjevernog strujanja i većeg sadržaja vlage u zraku, osjet hladnoće također će se pojačati, pa bi i tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogle biti izraženije, Preporučljivo je povesti računa o prikladnom odijevanju i umanjiti aktivnosti, naročito sa večernjim satima.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni.

11. februara 2021. godine (Četvrtak), u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne uglavnom kiša, a postupan pad temperature zraka, uvjetovat će i prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima postupan prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine. Prije podne vjetar postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Temperature zraka u jutarnjim satima između 4 i 10, i postupno će opadati.

12. februara 2021. godine (Petak), u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 0, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni.

13. februara 2021. godine (Subota), umjereno do pretežno oblačno i prohladno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 0, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije