Danas 28 stepeni, ali spremite jakne - krajem sedmice temperatura od 2 stepena!

Radiosarajevo.ba
Danas 28 stepeni, ali spremite jakne - krajem sedmice temperatura od 2 stepena!
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Šetnja Ilidžom i rimske iskopine

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 7 stepeni, Drvar 8, Bugojno 9, Bjelašnica, Livno i Zenica 10, Ivan Sedlo, Jajce i Srebrenica 11, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 12, Bihać i Grude 13, Banja Luka, Brčko i Zvornik 14, Široki Brijeg i Stolac 15, Trebinje 17, Mostar 18, Gradačac i Neum 19 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Nakon ugodnijeg prijepodneva, biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati u drugom dijelu dana. Tegobe kod osjetljivih osoba će biti izraženije usljed nadolazeće promjene vremena. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza i problemi sa snom. 

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, uglavnom prije podne. U drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti u cijeloj zemlji. Jače naoblačenje sa sjevera će uvjetovati kišu u noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stepen. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 28 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno. Većina padavina u Bosni i to prije podne. Hercegovini lokalno slaba kiša poslije podne. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C.

U četvrtak više sunčanog vremena na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. Po kotlinama sa maglom. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme, lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

U petak prijepodne po kotlinama u Bosni će biti dosta magle ili niska naoblake. Sunčanije u drugoj polovini dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C, javlja Federalni hidrometerološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije