Dan žalosti u Hadžićima: Danas dženaza porodici iz Tarčina

Radiosarajevo.ba
Dan žalosti u Hadžićima: Danas dženaza porodici iz Tarčina
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Dan žalosti

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović proglasio je četvrtak, 3. oktobar 2019. godine Danom žalosti na području općine Hadžići, zbog pogibije tri osobe u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak 30. septembra 2019. na magistralnom putu M-17, Hadžići-Gradac. 

U nesreći smrtno su stradale Senada Serdarević (57), Adna Divović (21) i njena četveromjesečna beba Eman Divović.

Detalji nesreće kod Hadžića: Porodica poginula dok se vraćala iz Doma zdravlja

Adna Serdarević-Divović (31), njen četvoromjesečni sin i njena majka Senada Serdarević (57) vraćali su se iz Doma zdravlja u Hadžićima kada su podletjeli automobilom pod kamion i nastradali, a na mjestu stravične nesreće u mjestu Zovik, nedaleko od Sarajeva, nema tragova kočenja, nezvanično saznaju Nezavisne.

Danas će biti spuštene zastave na pola koplja na zgradi Općine Hadžići, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Općina.

Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima.

Dženaza namaz će se obaviti u danas, 3. oktobra 2019. godine poslije ikindije namaza u 16 sati na mezarju Vilovac u Tarčinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije