Da li je advokat Rato Runjevac na sjednicu VSTV-a poslao kovertu sa 200 KM!?

E. H.
Da li je advokat Rato Runjevac na sjednicu VSTV-a poslao kovertu sa 200 KM!?
Foto: Dženan Kriještorac / Sjednica VSTV-a

Pred kraj danas održane vanredne sjednice Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH, dogodila se nesvakidašnja situacija.

Naime, kako je rečeno na sjednici advokat Rato Runjevac iz Trebinja je, prema navodima predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, poslao dopunu prijave protiv sudije Ermina Korde u kojoj se nalazilo 200 konvertibilnih maraka.

Kovertu je, pred kraj sjednice, donio šef kabineta VSTV-a.

Advokat je navodno poslao prijavu u kojoj „zorno dokazuje da predmet sudije Ermina Korde nije izvršen poslije jedne decenije“.

„Tražilac je u prilogu koverte poslao 200 KM“, istaknuto je na sjednici.

Tegeltija je kazao:

„Nek čuju novinari“, poručivši potom da će slučaj biti upućen Tužilaštvu.

Tegeltija je nakon sjednice novinarima kazao da je na sjednici dobio obavijest o koverti koja je stigla.

„Advokat je dostavio dopist Savjetu i u koverti je bilo 200 KM. Te su se stvari desile u toku sjednice“, kazao je Tegeltija.

Na novinarasku konstantaciju da su razgovarali s pomenutim advokatom, te da on tvrdi da je to „notorna laž i podmetanje“, Tegeltija je odgovorio da će ovaj slučaj biti upućen nadležnom tužilaštvu.

„Dužan sam bio obavijestiti članove Savjeta i uputili smo to već nadležnom tužilaštvu. Ne znam na čije ime je bila adresirana koverta, ali je obraćanje Savjetu“, naglasio je Tegeltija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije