Cvijanović položila zakletvu: Republika Srpska je na prvom mjestu

Radiosarajevo.ba
Cvijanović položila zakletvu: Republika Srpska je na prvom mjestu
Foto: RTRS / Željka Cvijanović
Novoizabrana predsjednica Republike Srpske Željke Cvijanović i potpredsjednici Ramiz Salkić i Josip Jerković danas su položili zakletvu u entitetskom parlamentu, čime su i zvanično stupili na dužnost.

"Stabilne institucije znače i stabilnu Republiku Srpsku. Ovim pokazujemo našu sposobnost da na demokratski način provedemo izbore. Republika Srpska je na prvom mjestu. U proteklom periodu imala sam nebrojeno puta priliku da se obratim u ovom domu, ali ovaj put se obraćam kao predsjednica Republike Srpske, što je velika i posebna čast, ali i obaveza za mene", poručila je predsjednica RS-a, prenosi RTRS.

On je naglasila da su jake institucije najbolja odbrana opstanka Republike Srpske.

"Konstituisana je Narodna skupština, uskoro će biti i nova Vlada Republike Srpske. Tu je i program ekonomskih reformi, te Budžet za sljedeću godinu. U naredne četiri godine nailazićemo na brojne prepreke, ali sve ćemo ih pokušati prevazići u interesu RS-a, ali i svih njenih građana", kazala je Cvijanovićeva.

Kaže da Republika Srpska mora biti dominantna, mnogi su joj radili o glavi, ali izbori su pokazali da je ona i građanima na prvim mjestu.

"Republika Srpska nikada jača i odlučnija da odbrani sve tekovine za koje smo se borili. Јaka stabilna, prosperitetna Republika Srpska, sa jasnim političkim stavom i ne plaši se da ga ispolji. To je Republika koja je poštovana spolja, ali i iznutra, gradeći mostove sa svima, čak i onda kada se čini da su razlike nepremostive. Mnogo toga možemo uraditi, ako smo jaki, ako zajedno radimo", izjavila je Cvijanović prenosi RTRS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije