Cvijanović: Od suštinskog značaja jačanje saradnje zemalja regiona

Fena
Cvijanović: Od suštinskog značaja jačanje saradnje zemalja regiona
FOTO: Radiosarajevo.ba / Željka Cvijanović
Sve zajedničke aktivnosti u oblasti evropskih integracija BiH moraju da se realizuju u okviru tijela sistema koordinacije i u skladu sa dogovorenim procedurama i pravilima, istakla je entitetska premijerka Željka Cvijanović.

Tokom razgovora u Torontu s direktorom za Istočnu Evropu i Evroaziju u okviru Ministarstva vanjskih poslova Kanade (Global Affairs Canada) Kevinom Rexom, naglasila je da su institucije RS-a otvorene za konstruktivan dijalog i opredijeljene za jačanje tržišnih kapaciteta, te da je u tom smislu jačanje saradnje zemalja regiona od suštinskog značaja.

Cvijanović je ukazala i na potencijale koji postoje u RS-u, te na značaj ostvarivanja kontakata koji bi doveli do jačanja institucionalnih i ekonomskih odnosa sa Kanadom, saopćeno je iz entitetske vlade.
Govoreći o reformskim procesima koje RS provodi, a čiji je cilj stvaranje boljeg poslovnog ambijenta za domaće i strane investitore, istakla je da je RS, uprkos brojnim izazovima sa kojima se susreće, ostvarila visok stepen realizacije reformskih mjera čiji rezultati nisu izostali, te uspješno realizuje planirane projekte i aktivnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije