"Cvele" prijeti Davoru Dragičeviću: Ti nećeš biti tu famoznog 14. novembra

Radiosarajevo.ba
"Cvele" prijeti Davoru Dragičeviću: Ti nećeš biti tu famoznog 14. novembra
Foto: Facebook / Cvele sa zoljom

"Ti Davore Dragičeviću, čovječe koji ne žališ svoje dijete kao pravi pravoslavac, tebi se kunem da nećeš biti tu tog famoznog 14. novembra. Mogu samo da vam poručim, vama izdajicama srpskog roda, da u vrlo skoro vrijeme dolazimo na Trg mi, mi najzaslužniji za Republiku Srpsku. I ti si Davore zaslužan, ali si se isto tako i posrao po RS i po svima nama. Ljudima su ginuli i po troje djece, ali nikad nisu psovali R. Srpsku i Pravoslavnu crkvu."

Ovo su riječi koje je na svom Facebook profilu ispisao izvjesni Aljoša Nikšić Cvele, koji na ovoj društvenoj mreži, pored prijetnji i najava skupa za "očuvanje RS-a", tvrdi i da je član SNSD-a.

Zanimljivo je da je Nikšić dolazak na Trg Krajine najavio kada i "Istočna alternativa", koja je najavila kontraproteste 14. novembra. U svom posljednjem Facebook postu, Nikšić je napisao:

"Skup: "Srcem za institucije Republike Srpske" će se održati dva sata prije skupa:"Pravda za Davida" 14. novembra 2018, s kojeg se neće otići dok Glavni grad Republike Srpske ne bude 100% siguran.
- Sve se može tolerisati, ali prijetnja da će se ići linčovati svaki legitimno izabrani predstavnik Republike Srpske, od predsjednika pa do ministra unutrašnjih poslova (ljude kojima je RS dala povjerenje), pa do prijetnji da će im se uništavati imovina i biti napadnuta djeca (što je bez svakog komentara). Zato moramo biti tu, moramo zbog naše svetinje.

Svi sa kojima sam se čuo i organizovao,njih nisam ni zvao, sami su se odazvali. Tako i Vi sestre i braćo nećete biti pozvani. Moralna dužnost svakog patriote je da se pojavi tad.
- Nikom neće biti organizovan prevoz (kao što to rade otporaši), sami se snalazite, to zaslužuje Republika Srpska.
- Idite autostopom, i mi smo za našu djecu išli autostopom na ratište.
Postoje indicije da će se i prije tog famoznog 14.11.2018.godine dešavati napadi na institucije Republike Srpske. U tom slučaju pravimo vanredni skup, za koji Vas takođe nećemo zvati, ali trebate sami doći na određen termin.
Zapamtite!
Ništa nema vrednije od najmlađe i jedine Srpske države, ona je iznad svakog pojedinca, a pogotovo onih koji apeluju na nemire."

Također, na svom profilu je ponovio i fotografiju objavljenu prije dvije godine, na kojoj s balkona nišani ručnim raketnim bacačem.

"Ovo je naša zolja, nije SDS izdajnička", napisao je Nikšić na FB, pa u komentaru dodao kako je s tom zoljom gađao "ustaški tenk u Orašju".

Bilo bi korisno i po zakonu obavezno da se, osim medija, i MUP RS-a pozabavi ovim prijetnjama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije