Crnadak stao u odbranu Dačića: Recikliranje tema iz prošlosti nepotrebno i štetno

Radiosarajevo.ba
Crnadak stao u odbranu Dačića: Recikliranje tema iz prošlosti nepotrebno i štetno

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine reagovao je zvaničnim dopisom prema medijima nakon izjave ministra vanjskih poslova Kosova - Behgjeta Pacollija da je  Ivica Dačić zamjenik balkanskog koljača Slobodana Miloševića.

"Vrijeđanje kolega ministara, te korištenje nediplomatskih i neprimjerenih riječi je neprihvatljivo i predstavlja prepreku za razvoj dobrih odnosa u regionu. Problemi u regionu mogu se rješavati isključivo gledajući u budućnost i tako što ćemo tragati za rješenjima koja su rezultat kompromisa, te je zbog toga ostrašćenost i recikliranje tema iz prošlosti nepotrebno i štetno.

Svi u BiH, i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, iskreno žele da Beograd i Priština postignu dogovor koji bi doprinio dugotrajnoj stabilnosti cijelog regiona i zbog toga se nadamo da će u budućnosti retorika koju koriste najviši funkcioneri biti pomirljiva, te da će dovesti do rješenja", rekao je Crnadak.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije